miércoles, 21 de marzo de 2012

COMUNICAT PER ALS PARES -- Activitat 31 de març

EL CAVALLER MISTERIÓS I ELS CAVALLERS INFANTS
 –
Benvolguts pares, tal i com ja es va anunciar en el bloc de la clase, de cara al proper 31 de març s'ha organitzat una jornada familiar aliena a les activitats escolars i consistent en passar una tarda jugant al Castell de Sant Jordi.
Es tracta d'una iniciativa d'uns quants pares de la classe que s'està preparant i que té com a objectiu passar una jornada divertida al voltant de la temàtica treballada a l'escola en el projecte del Castell de Sant Jordi. No cal dir que l'assistència o no a l’esdeveniment no influeix de cap manera en el curs, si bé, esdevindrà una bonica experiència a nivell particular a partir d'unes quantes activitats ben divertides amb la temàtica del fortí.



Per a la nostra causa, comptem amb el vist-i-plau de la direcció de l’escola i de la mestra.
Si us animeu a participar, podeu venir tota la família a dinar tot i que també haureu de buscar la manera de contribuir a la causa de l'Orde d'Alfama. Per aquest afer preneu nota dels cavallers (pares d'alumnes) encarregats de l'organització de les tasques que s'han de fer al castell. Serà a aquests pares a qui us haureu de dirigir per poder formar part de l'organització, així que haureu d’escollir el racó que més us agradi i prepareu les vostres armadures.



RESPONSABLES DE L’ACTIVITAT

Pare de Llorenç -- Assessor històric i coordinador del puzle de cavallers
Pare de Júlia – Maestre de la gymkama de la fortalesa
Mare de Júlia -- Cuinera del castell (taller de menja-blanc)
Pare d'Òscar -- Adjunt del Rei (suport a totes les activitats, disfresses, material...)
Mare de Laia S. -- Guardiana de la clau del castell i relacions amb les corts
Mare de Xavi -- Memòria documental (gravació de vídeo)
Pare de Cris -- Guaita de la torre del telègraf (racó de jocs)
Mare i pare de Carme – Mestres armers del taller heràldic i nomenament de cavallers infants

PER COL·LABORAR ENS FAN FALTA

- Adults o germans grans per dirigir cada grup de nens que s'organitzaran, algú pel taller de cuina, algú pel racó de jocs, algú que es disfressi de reina o de monjo... - Per fer-ho podeu parlar directament amb els responsables que abans hem posat.
- Si no trobeu el lloc per poder participar, no patiu, en la sobretaula que farem desprès de dinar us donarem feina, i si no, us farem participar amb els nens.

PROGRAMACIÓ

13:30 hores -- Trobada als “merenderos” del Castell (potser hi haurà gent que vindrà abans per preparar els racons).
14:00 hores -- Dinar medieval per part de les famílies consistent en torrades de pa amb oli i tomàquet o similar; originaris de l'època.
15:00 hores -- Esbarjo per als nens i sobretaula d’adults per preparar els racons.
16:00 hores -- Inici del circuit medieval on el nostre assessor històric pitjarà la màquina del temps per tornar al segle XIII. Els nens es dividiran en grups i hauran de passar pels diferents racons del castell: la cuina, la fortalesa, la torre del telègraf i la armeria. A travès de cada racó aniran assolint els requisits necessaris per aconseguir l'anomenament de cavallers infants amb la missió de l'hospitalitat als necessitats i la salvaguarda del regne. Així rebran l'escut honorífic que els acredita. 18:00 hores -- Berenarem el menja-blanc elaborat a la cuina del castell.

I SI PLOU, ens aixoplugarem al voltant de la barbacana, i pensarem com s’ho fèiem fa vuit segles quan plovia.

RACONS -- S'englobaran dins d'una activitat general que és l'elaboració d'el puzle del cavaller misteriós. Una vegada aconseguits totes les parts del puzle i d'haver passat per tots els racons, el mateix Joan d'Almenara presidirà la cerimònia de nomenament de cavallers infants.

La Fortalesa -- (pare de Júlia) Racó interactiu - gymkama per descobrir el castell
La Torre del telègraf -- (pare de la Cris) Racó de jocs
La cuina -- (Mare de la Júlia) Elaboració de menja-blanc originari de l'època
Taller heràldic a l’Armeria -- (Mare de Carme) Dibuixarem l'escut de l'Orde
 

1 comentario:

  1. S'INSISTEIX EN QUE L'ASSISTÈNCIA O NO A L'ESDEVENIMENT NO INFLUIRÀ DE CAP MANERA EN EL DESENVOLUPAMENT DEL CURS

    ResponderEliminar